Eeuwenoud Stadsklooster

Een buitengewone evenementenlocatie in hartje Amersfoort 0 / 5 (1 )

 • Vergadering, Brainstorm, Training, Presentatie, Plenair, Borrel & Ontvangst, Private Dining, Teambuilding, Congres, Feest
 • Amersfoort, Utrecht
 • 10 ruimtes
 • 2 - 50 personen
 • €€€€
 • Betaald parkeren, OV halte op loopafstand, Per boot of watertaxi
 • Design/Modern, Eigentijds, Klassiek, Luxury
 • WIFI, Internet, Beamer, Scherm of projectiewand, Laptop, Geluidsversterking, Microfoon, Live streaming

De Voordelen

 • Gratis Boekingsservice, geen reserveringskosten
 • Acties & Voordeel: locaties zijn regelmatig goedkoper als je via ons boekt!
 • 24/7 vrijblijvend reserveren en opties aanvragen
 • Locaties gemakkelijk met elkaar vergelijken
 • Direct inzicht in prijzen en mogelijkheden

Lees Meer

Met haar rijke historie is dit prachtige, meer dan 500 jaar oude klooster dé locatie voor elk evenement. Oud en nieuw komen hier op bijzondere wijze samen. Ervaar bij binnenkomst de sfeer van vroeger en ontdek de knipogen naar het heden door de hedendaagse kunst, moderne technieken en sfeervolle ledverlichting in de kloostergangen. Het team van gedreven, jonge en enthousiaste mensen weet met hun ruime ervaring precies waar een goede evenementenlocatie aan moet voldoen. Met de uitgangspunten verrassen, verzorgen en verbinden staan zij klaar om je een unieke beleving te geven! 

Mogelijkheden

Deze locatie is coronaproof en voldoet aan de 1.5 meter afstand voorwaarden.

De capaciteit van de locatie is aangepast i.v.m. de coronamaatregelen:

-Singelzaal: maximaal 50 personen in theateropstelling.
-Rottiseri: maximaal 50 personen in theateropstelling.
-Tuinkamer: maximaal 30 personen in theateropstelling.
-Spijskamer: maximaal 4 perosnen.
-Kloosterkamer 1: maximaal 9 personen.
-Klosterkamer 2: maximaal 16 personen. 

De mogelijkheden in dit voormalige, historische klooster zijn eindeloos. Het stadsklooster biedt vele praktische, inspirerende en karakteristieke ruimtes. Van workshops, presentaties en vergaderingen tot intieme diners, bruiloften en bedrijfsfeesten. In totaal kun je hier maar liefst 700 gasten verwelkomen!

De 10 zalen verschillen in omvang en indeling van intiem, warm en klassiek tot ruim en modern. Daarnaast kun je gebruik maken van de binnentuin en de kloostertuinen. Het is ook mogelijk om deze locatie exclusief te huren.

Bekijk op kaart

1 reviews en 1 beoordelingen 0 / 5

Service
0 / 5
Sfeer
0 / 5
Catering
0 / 5

Schrijf een review!

Ruimtes

Deze bijzondere vergaderlocatie biedt een ruim aanbod van vergaderzalen. De meeste van deze zalen beschikken over een TV-scherm, ook biedt de locatie standaard een flip-over per vergadering aan.

Let op: De prijzen voor de ruimtes zijn een indicatie (vanaf-prijs), in overleg met de locatie worden de prijzen op maat bepaald! Neem dus gerust contact op voor meer informatie en mogelijkheden.

Openingstijden & dagdelen

Deze vergaderlocatie is op aanvraag de gehele week geopend voor boekingen, van 09:00 uur tot 00:30 uur

 • Ruimtes Singelzaal

  Singelzaal

  In deze kapelzaal waan je je niet alleen in een kerk, je bevindt je ook daadwerkelijk in een kerk! Ruim 10 meter hoog, met gebrandschilderde ramen en een schitterend balkon waar het kapelorgel prijkt. Of je nu een bijeenkomst, receptie, diner of feestavond organiseert, je gasten vergeten deze ruimte nooit meer.

  De oppervlakte bedraagt 143 m2 en er kunnen maximaal 220 personen terecht in de ruimte. 

  Capaciteit: 2-220 personen

 • Ruimtes Rôtisserie

  Rôtisserie

  Deze sfeervolle ruimte, bestemd voor bijeenkomsten, ontvangsten en diners, wordt geaccentueerd door de speelse lichtinval van de antieke ramen. Deze ruimte straalt levendigheid en ontspanning uit, waar iedereen door wordt aangetrokken. Hier is de Grand Feu, een verticaal opstaande grill, het vurige middelpunt van de ruimte. De Grand Feu geeft een gezellige en warme sfeer en is zichtbaar voor alle gasten. Wanneer je kiest voor een buffet in deze zaal, worden de gerechten - waar mogelijk - bereidt aan de Grand Feu.

  De oppervlakte bedraagt 114 m2 en er kunnen maximaal 180 personen terecht in de ruimte. 

  Capaciteit: 2-180 personen

 • Ruimtes Tuinkamer

  Tuinkamer

  De tuinkamer is ingericht in een combinatie van antiek en modern. Het biedt een schitterend uitzicht over het klassieke binnenhof van het klooster. Onder andere door de inrichting en de atmosfeer is het een uitstekende locatie voor besloten diners, presentaties of een privé-feest.

  Direct naast de tuinkamer vind je de oude keuken van het voormalige klooster terug. In deze intieme ruimte kun je met een gezelschap tot tien personen exclusief dineren of vergaderen

  De oppervlakte bedraagt 78 m2 en er kunnen maximaal 60 personen terecht in de ruimte. 

  Capaciteit: 2-60 personen

 • Ruimtes De kloosterkamer 1

  De kloosterkamer 1

  Dit zijn de twee meest authentieke kamers waarover de evenementenlocatie beschikt. Hier proef je nog de sfeer ambiance en stijl van vroegere tijden. Met een prachtige schouw en oorspronkelijk plafond. Een ideale plek om je gezelschap tot nieuwe ideeën te inspireren.

  De oppervlakte van de eerste kamer bedraagt 45m2 en hier kunnen maximaal 50 personen terecht. 

  Capaciteit: 2-50 personen

 • Ruimtes De kloosterkamer 2

  De kloosterkamer 2

  Dit zijn de twee meest authentieke kamers waarover de evenementenlocatie beschikt. Hier proef je nog de sfeer ambiance en stijl van vroegere tijden. Met een prachtige schouw en oorspronkelijk plafond. Een ideale plek om je gezelschap tot nieuwe ideeën te inspireren.

  De oppervlakte van de tweede kamer bedraagt 65 m2 en hier kunnen maximaal 40 personen terecht. 

  Capaciteit: 2-40 personen

 • Ruimtes Wijnkelder

  Wijnkelder

  In de oude keldergewelven is plaats gemaakt voor de wijnkelder. Daar waar de monniken eeuwen geleden eten en drinken bewaarden, is nu een prachtige ambiance voor een bijzondere wijnproeverij of een sfeervol aperitief.

  De oppervlakte bedraagt 79 m2 en er kunnen maximaal 20 personen terecht in de ruimte. 

  Capaciteit: 2-20 personen

 • Ruimtes Bar

  Bar

  De bar is dé ontmoetingsplaats voor je gasten. De tot in detail uitgedachte inrichting is zeker bijzonder en stijlvol te noemen. In het thema 'reflectie' zijn in het interieur veel spiegelende oppervlakken te zien. Voorbeelden zijn de rosékleurige bar en wijnwand, de gekleurde glazen lampen en de speciaal ontworpen wandlampen met spiegels.

  De oppervlakte bedraagt 50m2 en er kunnen maximaal 20 personen terecht in de ruimte. 

  Capaciteit: 2-20 personen

 • Ruimtes Lounge

  Lounge

  De Lounge is een prachtige ruimte gelegen aan de kloostertuinen en zeer geschikt voor kleine vergaderingen en intieme diners. De Lounge ligt direct gelegen aan de bar en kan zo ideaal gecombineerd worden voor bijvoorbeeld de ontvangst, een lunch of borrel.

  Textielkunst heeft een prominente plek in de Lounge, waar vroeger de Linnenkamer heeft gezeten. Lokale en ambachtelijke ontwerpen worden hier bewust gemengd met eigentijds design. Ook de hoogglans gespoten antieke stamtafel is een ware eyecatcher!

  De oppervlakte bedraagt 33m2 en er kunnen maximaal 25 personen terecht in de ruimte. 

  Capaciteit: 2-25 personen

 • Ruimtes Spijskamer

  Spijskamer

  De Spijskamer is met zijn prachtige schouw en uitzicht op de kruidentuin zeer geschikt als vergaderruimte, diningroom of subruimte bij grotere evenementen. De Spijskamer grenst aan de Tuinkamer, waar je direct toegang hebt tot de prachtige binnentuin. 

  De oppervlakte bedraagt 27m2 en er kunnen maximaal 20 personen terecht in de ruimte. 

  Capaciteit: 2-20 personen

 • Ruimtes Kloostertuinen

  Kloostertuinen

  In de Kloostertuinen kun je met mooi weer uitstekend terecht voor heerlijke zomerborrels. De Kloostertuinen zijn karakteristiek en geschikt voor alle soorten bijeenkomsten. De tuinen vormen een oase van rust, terwijl je je toch midden in de stad bevindt. 

  De oppervlakte van de tuinen bedraagt 350m2 en er kunnen maximaal 300 personen in terecht.

  Voor de kloostertuinen geldt geen zaalhuur. Overleg over de mogelijkheden! 

  Capaciteit: 2-300 personen

 • Ruimtes Bar + Lounge

  Bar + Lounge

  De Lounge is een prachtige ruimte gelegen aan de kloostertuinen en zeer geschikt voor kleine vergaderingen en intieme diners. De Lounge ligt direct gelegen aan de bar en kan zo ideaal gecombineerd worden voor bijvoorbeeld de ontvangst, een lunch of borrel.

  De oppervlakte van de lounge en bar samen bedraagt 83 m2 en er kunnen maximaal 35 personen terecht in de ruimte. 

  Capaciteit: 2-35 personen

Arrangementen

 

4-uurs arrangement ochtend

€47,75 p.p.


Inclusief ontvangst, koffie/thee met zoete lekkernijen in de vergaderzaal, lunch.4-uurs arrangement middag

€43,50 p.p.


Inclusief ontvangst en koffie/thee met zoete lekkernijen in de vergaderzaal.8-uurs arrangement

€67,50 p.p.


Inclusief ontvangst, koffie/thee met zoete lekkernijen (hele dag) en een lunch.Hapjes & drankjes

Genieten van een lekker hapje of drankje tussen het vergaderen door? Alles is mogelijk!

Wil je afwijken van deze arrangementen en iets anders lekkers op tafel zetten? Dit is voor de locatie geen enkel probleem. Overleg daarom gerust even!

De keukenbrigade weet je wellicht in positieve zin te verrassen met iets andere ingrediënten. De locatie maakt gebruik van een No-Waste formule. Zij proberen de producten zo veel mogelijk te verwerken om te zorgen voor een beter milieu. Een uitgebreidere lunch voor jullie, een beter milieu voor ons allemaal.

 • Ontvangst

  Bij de ontvangst presenteren wij een verse kop koffie of thee, kraanwater met een twist, frisdrank, vruchtensap en voor de liefhebber zoet van BUUF in de Serre.

  €5,65 p.p.

 • Koffie-arrangement

  In de zaal staat koffie, thee, water en iets zoets klaar.

  €10,75 p.p.

 • Ochtendpauze

  Tijdens de ochtendpauze presenteren wij een verse kop koffie of thee, kraanwater met een twist en voor de liefhebber zoet van BUUF in de Serre.

  €5,35 p.p.

 • Middagpauze

  Tijdens de middagpauze presenteren wij een verse kop koffie of thee, kraanwater met een twist, frisdrank en vruchtensap. Daarnaast serveren wij per persoon een mueslireep (per stuk verpakt).

  €6,35 p.p.

 • Lunch

  De lunch wordt voor alle gasten apart verpakt en in disposable geserveerd. In het voortraject kunt u de keuze doorgeven: Poké bowl (optie 1) • Keuze uit kippendij, zalm of champignons • Sushirijst - wortel - komkommer - wakame - edamame - radijs • Gazpacho • Dranken vanaf de bar in de (ontvangst)ruimte Lunchbox (optie 2) • Bagel gezond - zoet broodje - gazpacho - handfruit - sinaasappelsap • Overige dranken vanaf de bar in de (ontvangst)ruimte

  €21,15 p.p.

 • Diner

  De chef-kok verzorgt een dagelijks wisselend 3-gangen menu passend bij de huidige trend van het seizoen. De exacte invulling is drie dagen voor ontvangst bekend.

  €40,00 p.p.

 • Borrelarrangement

  Op tafel wordt er een selectie van gemengde noten en huisgemarineerde olijven geplaatst. Daarnaast wordt er rond gegaan met warme borrelhappen, zoals: • Bitterbal met Zaanse mosterd • Kreeftgarnaal in een krokant jasje • Spring roll, gevuld met groenten Hou rekening met drie happen per persoon. Tijdens de borrel worden er dranken uit ons dranken assortiment (huiswijn, (tap)bier, frisdranken, vruchtensappen en Amersfoorts kraanwater met een twist) geserveerd.

  €18,25 p.p.

 • Borrelhapjes

  Op tafel wordt er een selectie van gemengde noten en huisgemarineerde olijven geplaatst. Daarnaast wordt er rond gegaan met warme borrelhappen, zoals: • Bitterbal met Zaanse mosterd • Kreeftgarnaal in een krokant jasje • Spring roll, gevuld met groenten Hou rekening met drie happen per persoon.

  €7,95 p.p.

De Voordelen

 • Gratis Boekingsservice, geen reserveringskosten
 • Acties & Voordeel: locaties zijn regelmatig goedkoper als je via ons boekt!
 • 24/7 vrijblijvend reserveren en opties aanvragen
 • Locaties gemakkelijk met elkaar vergelijken
 • Direct inzicht in prijzen en mogelijkheden

Lees Meer

Ligging & kaart

Deze bijzonder historische vergaderlocatie is makkelijk te bereiken met de auto en het openbaar vervooer. Op steenworp afstand ligt parkeergarage de Koestraat met meer dan 400 parkeerplaatsen. Vanaf Amersfoort CS stoppen meerdere buslijnen (5 minuten reistijd) voor de deur. De achterzijde van het klooster ligt aan de Singel, waardoor vervoer per boot ook mogelijk is!

In hartje Amersfoort, met parkeergarage op steenworp afstand!

Ook wat voor jou?

Gesloten

Nieuw? Meld je aan

Het duurt slechts 1 minuutje en je kunt van alle gemakken van de site gebruik maken!

Login met je Inspiratie op Locatie account

Gesloten

Wachtwoord vergeten?

Annuleren