Monumentaal Scheepvaarthuis

Vergaderen & overnachten in een maritieme sfeer in hartje Amsterdam 0 / 5 (0 )

 • Vergadering, Brainstorm, Training, Presentatie, Plenair, Borrel & Ontvangst, Meerdaagse met Overnachting, Feest
 • Amsterdam, Noord Holland
 • 6 ruimtes
 • 2 - 250 personen
 • Op aanvraag
 • 165 slaapkamers
 • Vlakbij snelweg, Betaald parkeren, Treinstation op loopafstand, OV halte op loopafstand
 • Zakelijk, Klassiek, Luxury
 • WIFI, Internet, Beamer, Scherm of projectiewand, Geluidsversterking, Microfoon

De Voordelen

 • Gratis Boekingsservice, geen reserveringskosten
 • Acties & Voordeel: locaties zijn regelmatig goedkoper als je via ons boekt!
 • 24/7 vrijblijvend reserveren en opties aanvragen
 • Locaties gemakkelijk met elkaar vergelijken
 • Direct inzicht in prijzen en mogelijkheden

Lees Meer

Deze bijzondere vergaderlocatie is gevestigd in het monumentale scheepvaarthuis. Het is hier een ware historische beleving door de maritieme details die in het interieur zijn verwerkt zoals prachtig marmer, glas in lood en hout snijwerk. Voor een vergadering, presentatie of een informeler samenzijn zoals een receptie of familiediner kan je op deze locatie uitstekend terecht! De locatiehouders luisteren goed naar jouw wensen en komen met passende suggesties zodat jouw bijeenkomst perfect zal verlopen. Denk aan een koffiepauze onder hun prachtige glas-in-lood hemel!

Mogelijkheden

De locatie heeft 6 verschillende ruimtes tot de beschikking. Geschikt voor vergaderingen maar ook voor allerlei andere zakelijke evenementen, zoals een presentatie, ontvangst of borrel. De maximum capaciteit is ongeveer 250 personen, vraag gerust naar de mogelijkheden!

Overnachten

Deze vergaderlocatie is tevens een hotel en biedt 165 slaapkamers met 4 meter hoge plafonds met veel daglicht en uitzicht over de grachten of het IJ. De kamers zijn inclusief gebruik van Wifi, Nespresso-apparaat en een rijk gevulde minibar. Daarnaast kun je eindeloos gebruik maken van de Spa & Wellness. 

 

Bekijk op kaart

Activiteiten

Omdat de locatie in het prachtige oude centrum van Amsterdam ligt kun je prima genieten van de omgeving. Maak bijvoorbeeld een wandeling langs de grachten of geniet van een van de mooie kanaaltochten op een rondvaartboot. Als je de tijd hebt kan je ook nog een bezoek brengen aan een van de vele interessante musea van onze hoofdstad. Ook een korte rondleiding door het Scheepvaarthuis zelf is zeker de moeite waard; dit is mogelijk in de vorm van een walking diner!

Schrijf een review!

Ruimtes

Er zijn 6 verschillende ruimtes beschikbaar, te huur per dagdeel of gehele dag. Ook kun je kiezen voor arrangementen voor 4, 8 of 12 uur waarbij de zaalhuur inbegrepen is. De ruimtes ademen een sfeer van luxe en kunst. Alle nodige vergaderfaciliteiten zijn inbegrepen bij de zaalhuur. De 'Spectaculaire vergaderzaal' is alleen als losse ruimte te boeken per dagdeel, waarbij je eventueel vergaderarrangementen bij kunt boeken. Deze staan aangegeven onder het kopje 'Hapjes en drankjes'! De prijs voor de huur van deze ruimte is een vanaf-prijs.

Openingstijden & dagdelen

Deze locatie is 24 uur - 7 dagen per week geopend.

 • Ruimtes Kleine vergaderruimte met hoog plafond

  Kleine vergaderruimte met hoog plafond

  De prachtige hoge plafonds in deze ruimte zorgen voor een fijne sfeer voor je zakelijke bijeenkomst! De vaste tafel met comfortabele monumentale stoelen biedt plaats aan maximaal zes personen.

  Capaciteit: 2-6 personen

 • Ruimtes Ruimte met hoge ramen en uitzicht op het water

  Ruimte met hoge ramen en uitzicht op het water

  Ruimte met schitterende hoge ramen met uitzicht op het water en het Oosterdokseiland. De originele houten lambriseringen en vloer maken deze zaal gegarandeerd tot een unieke locatie. De tafels bieden plaats aan maximaal 20 personen. Deze zaal is bijvoorbeeld uitstekend geschikt voor een besloten familiediner of - in theateropstelling met 42 stoelen - voor je presentatie.

  Capaciteit: 2-42 personen

 • Ruimtes Grote zaal met eigen bar

  Grote zaal met eigen bar

  Met zijn eigen bar is deze zaal gemáákt voor feestelijke bijeenkomsten of recepties. Je kan met 150 personen in dit souterrain terecht. Desgewenst kleden de locatiehouders de zaal geheel naar jouw smaak of thema aan. Door de V-vorm van de zaal is het ook mogelijk aan de ene kant een presentatie te houden terwijl ze aan de andere kant de lunch of koffietafel serveren.

  Capaciteit: 2-150 personen

 • Ruimtes Spectaculaire vergaderzaal

  Spectaculaire vergaderzaal

  Dit is de meest spectaculaire zaal. Eens kwamen hier de machtige scheepvaartbaronnen samen. De zaal moest grandeur en status uitstralen en dat doet hij nog steeds. Hij is namelijk - inclusief het meubilair - nog geheel intact. Hier vergader je echt in een wereld van luxe en kunst. De aangegeven prijs is een vanaf prijs voor de zaalhuur.

  Capaciteit: 2-82 personen

 • Ruimtes Wijnkluis

  Wijnkluis

  Achter de immense deur van de voormalige bankkluis van het Scheepvaarthuis tref je vandaag de dag een 'wijnkluis'. Je geniet hier dubbel van de huiswijn of een exclusieve top wijn door de bijzondere en tijdloze ambiance. Een perfecte locatie voor het aperitief voor je diner, een wijnproeverij, eventueel gecombineerd met een kaasproeverij of een informele borrel. Op aanvraag is ook een vergadering mogelijk!

  In boardroom en U-vorm opstellingen kunnen hier 10 personen terecht. In dineropstelling 24 personen.

  Capaciteit: 2-25 personen

 • Ruimtes Restaurant

  Restaurant

  Na een warm welkom staat je een onvergetelijke culinaire reis te wachten. Je kunt genieten van de Franse internationale keuken, geïnspireerd door de Middellandse Zee. Prachtig marmer, een warme houten vloer en glas-in-lood decoraties geven je de ideale ambiance. 

  In dineropstelling kunnen hier 130 gasten terecht en voor recepties zelfs zo'n 250 gasten. Er is tevens de mogelijkheid voor privé dineren en vergaderingen. Vraag gerust naar de mogelijkheden. 

  Capaciteit: 2-250 personen

Arrangementen

 

4-uurs arrangement

€43,39 p.p.


Het volgende is inbegrepen in het arrangement: zaalhuur, beamer, projectiescherm, flip-over en WiFi. Koffie, thee, mineraal water, koffie en thee buffet met oud-Hollands assortiment, frisdranken, Danish pastries en mini smoothies, soep van de dag en een variatie van verschillende sandwiches.8-uurs arrangement

€63,64 p.p.


Het volgende is inbegrepen in het arrangement: zaalhuur, beamer, projectiescherm, flip-over en WiFi. Koffie, thee, mineraal water, koffie en thee buffet met oud-Hollands assortiment, frisdranken, Danish pastries en mini smoothies, afternoon bite, soep van de dag en een variatie van verschillende sandwiches.12-uurs arrangement

€94,22 p.p.


Het volgende is inbegrepen in het arrangement: zaalhuur, beamer, projectiescherm, flip-over en WiFi. Koffie, thee, mineraal water, koffie en thee buffet met oud-Hollands assortiment, frisdranken, Danish pastries en mini smoothies, afternoon bite, soep van de dag en een variatie van verschillende sandwiches en een culinair drie gangen diner.Hapjes & drankjes

Je kunt ervoor kiezen om een compleet vergaderarrangement af te nemen voor 4, 8 of 12 uur, waarin hapjes en drankjes inbegrepen zijn, zoals hierboven is weergegeven. Uiteraard is er ook de mogelijkheid om voor losse zaalhuur te kiezen en daarbij zelf je gewenste hapjes en drankjes te kiezen. Zie hiervoor hieronder de mogelijkheden.

 • Vergaderarrangement 4 uur (excl. zaalhuur)

  Dit arrangement is bij te boeken bij de 'Spectaculaire vergaderzaal' en is exclusief zaalhuur. De zaal kan los bijgeboekt worden in het boekingssysteem. Het volgende is inbegrepen in het arrangement: beamer, projectiescherm, flip-over en WiFi. Koffie, thee, mineraal water, koffie en thee buffet met oud-Hollands assortiment, frisdranken, Danish pastries en mini smoothies, soep van de dag en een variatie van verschillende sandwiches.

  €41,50 p.p.

 • Vergaderarrangement 8 uur (excl. zaalhuur)

  Dit arrangement is bij te boeken bij de 'Spectaculaire vergaderzaal' en is exclusief zaalhuur. De zaal kan los bijgeboekt worden in het boekingssysteem. Het volgende is inbegrepen in het arrangement: beamer, projectiescherm, flip-over en WiFi. Koffie, thee, mineraal water, koffie en thee buffet met oud-Hollands assortiment, frisdranken, Danish pastries, afternoon bite, mini smoothies, soep van de dag en een variatie van verschillende sandwiches.

  €60,85 p.p.

 • Vergaderarrangement 12 uur (excl. zaalhuur)

  Dit arrangement is bij te boeken bij de 'Spectaculaire vergaderzaal' en is exclusief zaalhuur. De zaal kan los bijgeboekt worden in het boekingssysteem. Het volgende is inbegrepen in het arrangement: beamer, projectiescherm, flip-over en WiFi. Koffie, thee, mineraal water, koffie en thee buffet met oud-Hollands assortiment, frisdranken, Danish pastries, afternoon bite, mini smoothies, soep van de dag, een variatie van verschillende sandwiches en een culinair drie gangen diner.

  €90,05 p.p.

 • Koffie arrangement dagdeel

  Koffie, thee en mineraalwater, geserveerd met Hollandse lekkernij.

  €11,75 p.p.

 • Koffie arrangement gehele dag

  Koffie en thee met water geserveerd met Hollandse lekkernij.

  €22,10 p.p.

 • Lunch

  Soep van de dag en een ruime selectie aan verschillende belegde broodjes.

  €14,10 p.p.

 • Zakenlunch

  Bestaande uit een voor en hoofdgerecht naar keuze.

  €27,75 p.p.

 • Lunch Buffet

  Assortiment aan verschillende belegde broodjes, salades en verschillende desserts.

  €35,25 p.p.

 • High tea

  Een glas prosecco als starter, hierna is er een ruime keuze uit het thee assortiment. Wordt geserveerd met verschillende kleine broodjes, scones met clotted cream en marmalade en een assortiment van verschillende zoetigheden.

  €30,55 p.p.

 • Diner, 3 gangen

  Uitgebreid menu met seizoensproducten, speciaal geselecteerd door de chef. Keuze uit vis, vlees of vegetarisch.

  €37,15 p.p.

 • Diner, 4 gangen

  Uitgebreid menu met seizoensproducten, speciaal geselecteerd door de chef. Keuze uit vis, vlees of vegetarisch.

  €42,30 p.p.

 • Diner, 5 gangen

  Uitgebreid menu met seizoensproducten, speciaal geselecteerd door de chef. Keuze uit vis, vlees of vegetarisch.

  €49,35 p.p.

Extra's

 • Walking diner

  Dineren en tegelijkertijd rondgeleid worden door de prachtige ruimtes van het Scheepvaarthuis. Mogelijk vanaf 10 personen.

  Op aanvraag

De Voordelen

 • Gratis Boekingsservice, geen reserveringskosten
 • Acties & Voordeel: locaties zijn regelmatig goedkoper als je via ons boekt!
 • 24/7 vrijblijvend reserveren en opties aanvragen
 • Locaties gemakkelijk met elkaar vergelijken
 • Direct inzicht in prijzen en mogelijkheden

Lees Meer

Ligging & kaart

De locatie is goed bereikbaar met zowel het OV als met de auto. Rondom het hotel is het betaald parkeren. Met het Ov is de locatie ook gemakkelijk te bereiken: het hotel ligt op maar 500 meter afstand vanaf Amsterdam Centraal!

Midden in het centrum van Amsterdam!

Ook wat voor jou?

Gesloten

Nieuw? Meld je aan

Het duur slechts 1 minuutje en je kunt van alle gemakken van de site gebruik maken!

Login met je Inspiratie op Locatie account

Gesloten

Wachtwoord vergeten?

Annuleren