Met deze originele ijsbrekers is succes gegarandeerd

Met deze originele ijsbrekers is succes gegarandeerd

Warming-up met ijsbrekervragen

Eigenlijk is het simpel. Om een vergadering goed te beginnen doe je er goed aan om een vraag te stellen. Een ijsbrekervraag, om precies te zijn. Maar wat is een ijsbrekervraag dan precies? Een ijsbrekervraag is eigenlijk niets meer dan een onverwachte vraag die héél weinig te maken heeft met het doel van de vergadering. Een vraag die zorgt voor de nodige opgetrokken wenkbrauwen. Als de vraag eenmaal is gesteld mogen de aanwezigen even met elkaar van gedachten wisselen. Er is gespreksstof en misschien wordt er gelachen: de deelnemers willen samen een origineel antwoord bedenken. Er ontstaat een ontspannen en open sfeer, die de toon zet voor de rest van de meeting.

 

De originele ijsbrekers op een rij:

 

1. Je favoriete oneliner

Wat is jouw (of je teams) favoriete gezegde of motto en wat voor effect heeft dat op je leven en/of je werk? Denk maar eens aan uitspraken zoals: ‘waar een wil is, is een weg’ of ‘pluk de dag.’ Dit soort oneliners maken in een rap tempo duidelijk hoe iemand, een afdeling of een bedrijf in het leven staat. En ja: wat voor positiefs en/of negatiefs die houding dan weer oplevert.

 

2. 'I have a dream...'

Je bent de leider van je land. The big boss. Wat ga je als eerste ondernemen? Iedereen heeft wel een mening over wat er in ons land hoognodig anders moet. In hoeverre komen de meningen van de groep overeen?

 

3. Iets moois

Wat is het mooiste dat iemand ooit voor je heeft gedaan? Wie deed het en waarom deed diegene het? Hierdoor blikken de deelnemers terug op mooie en persoonlijke momenten uit hun leven. Werkt bij uitstek als je later in de meeting een beroep wilt doen op het inlevingsvermogen van de aanwezigen.

 

4. Een grote ontdekking

Als je een bijzondere ontdekking zou kunnen doen, wat zou dat dan zijn? Alles kan en niets is te gek. Met deze openingsvraag zorg je dat alle remmen losgaan. De een blijft dicht bij huis, de ander komt met iets dat niet van deze wereld is. Het voornaamste effect van deze vraag is dat ze hun creativiteit z’n beloop laten gaan en out-of-the-box gaan denken. Dé mindset dus voor als je een creatieve brainstorm ingaat.

 

5. Op een onbewoond eiland

Als je zou stranden op een eiland. Welke drie items zou je dan bij je willen hebben en waarom? Door deze vraag te stellen leer je meer over de aanwezigen. Wat vinden ze belangrijk en hoe denken ze?

 

Bewegen maar

Net zo effectief als het stellen van de juiste ijsbrekervraag is iets actiefs ondernemen met de groep. Wat dacht je bijvoorbeeld van indoor skydiven of een potje sportief suppen? Doordat jullie nu een unieke ervaring delen is het ijs al gebroken. Daarbij gaat zo’n vergaderactiviteit vaak gepaard met de nodige portie energie en adrenaline: de ingrediënten voor een succesvolle vergadering.

 

Gesloten

Nieuw? Meld je aan

Het duurt slechts 1 minuutje en je kunt van alle gemakken van de site gebruik maken!

Login met je Inspiratie op Locatie account

Gesloten

Wachtwoord vergeten?

Annuleren